onder boven

12 februari 2017 - kunstenaars, samenwerken, tentoonstellingen, willem besselink, zoet en zout

Vanaf 5 maart  t/m 30 april zal de installatie onder <> boven van Willem Besselink de gehele ruimte van de Bewaerschole vullen.

opening zondag 5 maart 2017 om 15.00 uur
door Vincent Klap
Senoir beleidsmedewerker water  Provincie Zeeland
onder <> boven zal een fysieke, tastbare en begaanbare visualisatie zijn van gegevens die beschikbaar gesteld zijn door Deltares.

fram met glas puntdak 02

Het werk van Willem Besselink draait om het zichtbaar maken van systemen, patronen en structuren die schuilgaan achter dagelijkse gebeurtenissen.

Voor het project ‘Balanceren tussen zoet en zout’ werkt Besselink samen met Deltares (Utrecht/Delft) die op dit moment in opdracht van de provincie Zeeland, het Waterschap Scheldestromen en de Zeeuwse gemeenten het FRESHEM onderzoek uitvoert.

Dit onderzoek brengt voor de gehele provincie Zeeland het zoutgehalte van het grondwater in kaart.

Dit FRESHEM onderzoek is wat dat betreft een goudmijn aan gegevens die Willem besselink gebruikt voor zijn werk. Waar Deltares de onderzoeksresultaten digitaal beschikbaar maakt voor de toekomstige gebruikers, wil Willem Besselink juist een fysieke en tastbare visualisatie maken van de gegevens.

De installatie in de Bewaerschole in maart 2017 zal als een architectuur begaanbaar zijn, en zal de bezoeker omgeven met een grafische weergave van wat er zich onder hun voeten aan informatie te vinden is.

Daarvoor zal hij de gegevens die Deltares van het gebied ónder de Bewaerschole in de ruimte boven de grond opbouwen als een begaanbare structuur.

Op het moment dat de bezoeker de Bewaerschole binnenstapt is hij direct omgeven door een bouwwerk dat precies de zoet- en zoutwaterbalans onder zijn voeten weergeeft.

handout A4

_DSC1927  _DSC1924

_DSC1916  _DSC1906

_DSC1914  _DSC1908